obey-robots.txt
19 April 2019, 10:56
Navigatie
Ledenenquête
Analoge televisie via de kabel moet blijven:

Ja
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Ja 83% [68 stemmen]
83% [68 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Nee 17% [14 stemmen]
17% [14 stemmen]

Stemmen: 82
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 apr 2010

Enquête-archief
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
UPC Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken

UPC haalt regiozenders van de kabel waaronder het voor diverse gemeenten belangrijke TV West

Popeye
UPC haalt regiozenders van de kabel waaronder het voor diverse gemeenten belangrijke TV West

Kabelexploitant UPC heeft aangekondigd vanaf juni nieuwe zenders (waaronder TV Oranje) in het digitale aanbod te gaan opnemen. Omdat er evenwel geen kanalencapaciteit meer is op de kabel, schrapt UPC tegelijkertijd een flink aantal zenders en dupeert daarmee vooral kijkers die de regiozenders uit voor hen interessante gebieden willen zien.


UPC haalt TV Oost, TV Drenthe en TV Noord uit het aanbod wegens ‘lage populariteit’. Daarnaast haalt men TV West van de kabel waarmee deze zender ook uit het (digitale) aanbod verdwijnt van de Zuid-Hollandse kabelnetten van UPC.

Daarbij gaat ondermeer om de regio Den-Haag en de programma’s van RTV West georiënteerde (deel)gemeenten Hoek van Holland (gem. Rotterdam maar geografisch gezien in het Westland gelegen) en Berkel en Rodenrijs (gem. Lansingerland waarvan de andere beide deelgemeenten wel TV West kunnen ontvangen en waar TV West ook vaak over bericht).

Chelloo forum
Daarnaast verdwijnen ook Duitsland-3 NDR, Fox News Channel, Bloomberg TV en niet in de laatste plaats de Christelijke zender Family 7. Op het Chelloo forum waar veel UPC gebruikers en ook UPC-medewerkers aanwezig zijn kwam voortijdig naar buiten dat deze wijzigingen gaan plaatsvinden. Naast het vervangen van enkele zenders door anderen verhuizen ook diverse zenders zoals Travel Channel, Hallmark, TRT, MBC en RTM van het digitale standaardpakket naar duurdere pluspakketten.

In ruil voor de te schrappen kanalen komen onder meer Liberty TV NL, RNN7, TV Oranje (alleen digitaal dus), Sci-Fi Channel, Al Jazeera English, Omega TV en Nederland-e in diverse digitale pakketten beschikbaar. Dat er zenders verdwijnen komt omdat er geen plek meer is op het kabelnet en UPC nieuwe en in enkele gevallen nog totaal onbekende en laagbekeken nieuwe zenders wil gaan doorgeven.

Verwijderen regiozenders opmerkelijk
Vooral het verwijderen van de regio-omroepen door UPC is een merkwaardige keuze die geheel tegen de trend van andere grote digitale aanbieders (Casema, @Home, Canal Digitaal Satelliet) ingaat. UPC voegde niet zo heel lang geleden juist de regionale zenders toe maar liet het voorkeuzekanaal voor Omroep Zeeland leeg. De nu gemaakte keuzes zijn terug te brengen tot doorgifte van alle regiokanalen uit de gebieden waar UPC kabelnetten heeft. Dit zijn de zenders Omrop Fryslan, TV Rijnmond, Omroep Brabant, TV Gelderland, TV Flevoland en TV Noord-Holland.

Omdat UPC ook een kabelnet in Abcoude heeft blijft TV Utrecht in het pakket. Ook L1 blijft beschikbaar omdat het kabelnet van Nederweert ook van UPC is. Voor een aantal gebieden in Zuid-Holland waarvoor TV-West echter interessant is, is die ‘uitzondering’ evenwel niet gemaakt.

Veel boze reacties
Op het Chelloo Forum zijn overigens ook veel boze reacties en klachten van gebruikers te lezen. Deze gaan niet alleen over de onzekerheid van het pakket dat men afneemt en het verwijderen van zenders (UPC verwijderde al eerder enkele populaire MTV-kanalen zoals MTV Hits, MTV 2 en VH1 Classic).

Zo houdt UPC zich volgens diverse gebruikers ook niet aan haar eigen voorwaarden. Daarin staat dat wijzigingen van het aanbod minimaal een maand van te voren dienen te worden aangekondigd en dat de abonnee anders (zoals nu dus het geval lijk te zijn) in principe het recht hebt om het abonnement voortijdig op te zeggen. Het is onduidelijk waarom UPC de wijzigingen in analoge pakketten wel op tijd doorgeeft maar het verwijderen van digitale kanalen evenals wijzigingen in die pakketten maar één week van te voren bekend wil maken.

Onduidelijk onderzoek
Bovendien zijn er veel klachten te vinden op het forum over het uitvallen en haperen van de digitale kanalen, het niet goed werken van de DVR (Digital Video Recorder) en de zeer matige beeldkwaliteit van de onlangs gestarte HD-TV kanalen vanwege een lage bitrate.

Wat echter het meest opvalt is dat UPC de consument niet objectief betrekt bij haar keuzes. UPC medewerkers verantwoorden op het Chelloo Forum de keuzes als zouden daar onderzoeksbureaus bij zijn betrokken die peilen welke zenders geliefd zijn. Dit heeft UPC onze redactie ook al eens verklaard.

Echter is op geen enkele wijze duidelijk hoe en bij wie dit onderzoek wordt verricht en UPC maakt dat om strategische redenen ook niet bekend. Bij de samenstelling van analoge pakketten wordt het publiek door middel van programmaraden wel actief betrokken en ook concurrent Canal Digitaal raadpleegt een consumentenorganisatie (NBS) die uitgebreid onderzoek heeft verricht naar zendervoorkeuren.

Regio-omroepen over en weer geliefd
Feit blijft verder dat UPC haar kijkers in bijvoorbeeld Friesland diverse voor deze regio interessante zenders ontneemt door NDR, TV Drenthe en TV Noord te schrappen. Hetzelfde geldt voor de digitale kabelkijkers in delen van Gelderland en met name Flevoland waar RTV Oost een zeer geliefde omroep is en ook de Zuid-Hollandse kabelkijkers van UPC die TV West dus niet meer kunnen zien (overigens wel ongecodeerd via DVB-T beschikbaar in heel Zuid-Holland).

Ook diverse commerciële omroepen zijn gedupeerd waaronder Bloomberg en vooral Family 7 dat aangeeft dat zij en haar vele kijkers ‘zeer verdrietig’ zijn over het onbegrijpelijke besluit van UPC en daarom er van uitgaan te zullen gaan uitwijken naar de satelliet.

Bron Radio.NL


Lekkere nieuwe uitstraling!
Popeye

Alice, CaiWay, Glasvezel, Kabel, KPN, Online, Stipte, T-Mobile, Tele2, Telfort, UPC, VodaFone, XS4ALL, ZeeLandNet, Ziggo. Laatste berichten overzicht alle Gebruikers Forums.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'UPC haalt regiozenders van de kabel waaronder het voor diverse gemeenten belangrijke TV West', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Meer bandbreedte bij Netflix voor UPC-abonnees Nieuws over UPC 1 11 maart 2014, 09:59
In maart gratis Sport1 voor digitale kijkers UPC Digitale televisie 1 22 februari 2014, 21:07
UPC, internet met 200Mbit/s vanaf april voor iedereen beschikbaar Snelheid 1 15 februari 2014, 10:58
UPC stopt met onderling bellen voor 10 cent Storing 1 25 november 2013, 12:50
UPC phone app voor vrij onderling bellen Nieuws over UPC 1 21 september 2013, 10:06
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 februari 2015, 11:52
Met de fusie met Ziggo verdwijnen er ook een paar leuke kanalen zoals 13TH street, C&I, History. Al gezien?

10 januari 2015, 13:08
@Mariapica Hebben de buren wel nog steeds signaal? En heb je al geprobeerd een TV rechtstreeks aan te sluiten en vervolgens zenders automatisch laten zoeken? Zo kun je uitsluiten of het signaal totaal

09 januari 2015, 14:27
Das lekker alles ligt er uit, en ze komen pas dinsdag langs.

31 december 2014, 23:18
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer

30 december 2014, 12:16
UPC Horizon/Power 120mbit.. 1 euro duurder geworden, en sinds september opeens dubbele uploadsnelheid Yeah