obey-robots.txt
26 Maart 2019, 07:03
Navigatie
Ledenenquête
Analoge televisie via de kabel moet blijven:

Ja
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Ja 83% [68 stemmen]
83% [68 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Nee 17% [14 stemmen]
17% [14 stemmen]

Stemmen: 82
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 apr 2010

Enquête-archief
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
UPC Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Algemeen, maar niet gemeen.
 Onderwerp afdrukken

UPC kondigt Fiber Power abbonementen aan met snelheden tot 120 Mbps

guus
UPC heeft maandag twee supersnelle internetabonnementen aangekondigd op basis van docsis 3.0. De regio Amsterdam is het eerst aan de beurt, waarna UPC de dienst 'op korte termijn' in de rest van zijn gebied zal introduceren.

Dit heeft UPC maandag bekendgemaakt op een speciaal evenement in de Amsterdam RAI. De kabelaar voegt twee docsis 3.0-abonnementen toe aan zijn portfolio: Fiber Power 120 en Fiber Power 60. De abonnementen zijn goed voor een downloadsnelheid van respectievelijk 120Mbps en 60Mbps. De uploadsnelheid is met respectievelijk 10Mbps en 6Mbps asymmetrisch.

De komst van de nieuwe abonnementen lekte eerder al uit. Hoewel UPC destijds de specificaties niet wilde bevestigen, bevestigde de kabelaar wel dat de aankondiging nog deze maand zou plaatsvinden. Over de prijzen hult de provider zich vooralsnog in stilzwijgen. De helpdesk van de provider communiceert overigens al wel prijzen aan geïnteresseerde klanten: het 60Mbps-abonnement zou 50 euro per maand kosten, het 120Mbps-abonnement zou een prijskaartje van 85 euro per maand krijgen.

Door de scherpe prijsstelling van de nieuwe abonnementen ziet UPC zich genoodzaakt bovendien de snelheden van zijn huidige docsis 2.0-abonnementen op te schroeven. Over de details laat de provider vooralsnog niets los. Wel lekten eerder de vermoedelijke specificaties van de nieuwe abonnementen al uit, al wil UPC deze dus nog niet bevestigen.

Omdat het Internet Extreme-abonnement met zijn downloadsnelheid van 24Mbps al tegen de grenzen van de achterliggende technologie aanloopt, zal dit abonnement niet worden opgeschroefd. Wel zal UPC deze abonnees binnen twee weken een brief sturen om hen te informeren over het nieuwe docsis 3.0-abonnement. Naar verwachting zullen veel Extreme-klanten overstappen, aangezien zij nu 60 euro per maand betalen voor 24Mbps.

Om gebruik te kunnen maken van het nieuwe docsis 3.0-abonnement, is een nieuw modem nodig. UPC levert hiervoor een Cisco-modem. Saillant detail is dat klanten de installatie niet zelf mogen doen: er komt verplicht een monteur langs. Dit zou onder meer te maken hebben met eventuele technische problemen die kunnen opduiken bij het aansluiten. Zo moeten Vista-gebruikers bijvoorbeeld het register aanpassen om de maximale snelheid ook daadwerkelijk te kunnen benutten.

Overigens heeft de Belgische provider Numéricable ook een docsis 3.0-abonnement aangekondigd. Dit abonnement is alleen beschikbaar in een deel van Brussel. Klanten aldaar kunnen voor 43 euro per maand een downloadsnelheid van 100Mbps halen, met een uploadsnelheid van 5Mbps. Klanten die niet in het dekkingsgebied wonen, halen maximaal 30Mbps down en 1Mbps up. Of de klanten hun bandbreedte optimaal kunnen benutten, valt te betwijfelen: er geldt een maandelijkse datalimiet van 30GB, zo meldt


Bron: tweakers.net


Als dat hier zou komen lijkt me dat best heel interessant! Voor alle extreme gebruikers: Ik zou zeker overstappen!
Gewijzigd door guus op 15 september 2008, 15:38
 
Popeye
UPC van start met 120 Mbps internet
Eurodocsis 3.0-tijdperk begint in Nederland


UPC heeft vandaag twee nieuwe internetabonnementen op basis van Eurodocsis 3.0 gelanceerd. De pakketten bieden snelheiden van 60/6 Mbps en 120/10 Mbps en worden allereerst aangeboden aan grote gebruikers in de regio's Amsterdam en Almere.

De nieuwe abonnementen heten veelzeggend 'UPC Fiber Power' en ze gaan duidelijk de concurrentie aan met glasvezel. Voor het 60 Mbps-pakket betaalt een klant circa 60 euro per maand, zegt woordvoerder Ronald Sutmuller tegen ZDNet. Bij het grote broertje van 120 Mbps komt daar ruim twintig euro per maand bovenop. (Andere bronnen noemen 50 en 85 euro als prijs). Klanten krijgen daarvoor enkel internet; VoIP en telefonie kunnen apart worden gekocht.

Extreme gebruikers
UPC stuurt deze dagen mailings aan afnemers van het Internet Extreme-pakket in Amsterdam en Almere (waar KPN zeer actief is met glasvezel). Deze gebruikers kunnen als eersten inschrijven op de nieuwe abonnementen, zegt Sutmuller. Internet Exptreme is UPC's snelste internetaanbod van dit moment. Het biedt 24 Mpbs down en 2,5 Mbps up voor 60 euro per maand.

Nieuw modem
De UPC Fiber Power-abonnementen vereisen een nieuwe modem. Een monteur komt dit aansluiten. "We werken op basis van volledige service, want we willen dat alles goed wordt aangesloten", aldus de woordvoerder. Het duurt volgens hem nu niet lang meer voordat de eerste klant daadwerkelijk surft met Fiber Power. UPC heeft "geen exacte planning" maar het zou al binnen een maand zover kunnen zijn.

Planning voor uitrol
Op termijn zal UPC zijn nieuwe internetproducten uitrollen. Daarbij zal het bedrijf geen 'olievlek'-methode hanteren maar primair uitgaan van de vraag van klanten. Al ontkent Sutmuller niet dat UPC ook rekening houdt met de aanwezigheid van glasvezel in bepaalde gebieden.

Momenteel heeft UPC zijn netwerk nog niet helemaal klaar voor Eurodocsis 3.0. Maar alle klanten die nu al internet van UPC kunnen ontvangen, zullen op termijn voor de hogere snelheden kunnen kiezen.

Voordeel op ADSL
Eurodocsis 3.0 is eigenlijk een netwerkupgrade van de huidige kabel. Er zijn geen graafwerkzaamheden nodig zoals bij glasvezel. Het grote voordeel van de kabel ten opzichte van ADSL blijft behouden: de afstand tussen de wijkcentrale en het huis is niet van invloed op de snelheid.

Met 120 Mpbs overtroeft UPC de 100 Mbps downloadsnelheid van glasvezel, zoals die momenteel in Nederland wordt geboden aan met name zakelijke gebruikers. Anderzijds ligt de uploadsnelheid bij glasvezel (meestal ook 100 Mbps) vele malen hoger.

Glasvezel van KPN
Vergelijken we UPC's nieuwe Fiber Power 60-abonnement à circa 60 euro per maand met KPN's snelste glasvezelproduct voor consumenten, dan neigt onze keuze toch naar de kabelaar. Het 'Goud'-abonnement van KPN biedt eveneens een internetsnelheid van 60/6 Mbps en bevat daarnaast digitale televisie met harddiskrecorder en VoIP. Het pakket is met 110 euro per maand echter nogal prijzig.

Bron: ZDNet

Popeye

Alice, CaiWay, Glasvezel, Kabel, KPN, Online, Stipte, T-Mobile, Tele2, Telfort, UPC, VodaFone, XS4ALL, ZeeLandNet, Ziggo. Laatste berichten overzicht alle Gebruikers Forums.
 
guus
Kabelbedrijf UPC heeft met de introductie van eurodocsis 3.0 op zijn netwerk een serieus en levensvatbaar alternatief voor internet via glasvezel op de markt gezet. Dit stelt UPC-directeur Diederik Karsten tegenover Tweakers.net.

De kabelaar introduceerde maandag twee nieuwe internetabonnementen met downloadsnelheden die op kunnen lopen tot 120Mbps. UPC heeft de techniek de afgelopen maanden bij 250 huishoudens in en rond Amsterdam getest. Volgens Karsten zijn deze proeven 'zeer positief' verlopen, zodat de technologie rijp genoeg voor een marktintroductie werd bevonden.

De gekozen naam voor de twee abonnementsvormen, Fiber Power Internet, lijkt dan ook een plaagstoot te zijn naar isp's die internet via glasvezel aanbieden, maar dat nog op relatief kleine en veelal lokale schaal doen. "Ik noem het een lollig tekstje", aldus een glimlachende Karsten. Volgens de UPC-topman heeft apparatuur die aan de eurodocsis 3.0-standaard voldoet, als groot voordeel dat deze over de bestaande kabelnetwerken van UPC - die overigens al voor 95 procent uit glasvezelverbindingen bestaan - kan worden uitgerold: "Hierdoor hoeven de straten niet open voor graafwerkzaamheden. Bovendien kunnen onze snelheden zich prima meten met de huidige downloadsnelheden op de glasvezelnetwerken."

Toch hebben internetabonnementen op basis van glasvezel veelal gelijke up- en downloadsnelheden, terwijl bij UPC's nieuwe Fiberabonnementen de uploadsnelheid aanzienlijk lager ligt dan de downloadsnelheid. UPC zegt echter te werken aan de mogelijkheid om ook synchrone abonnementen op basis van eurodocsis 3.0 aan te gaan bieden. Ook zouden de downloadsnelheden met updates van de technologie binnen twee jaar kunnen oplopen tot 200Mbps of meer, mede door het bundelen van kanalen. In Japan experimenteert Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, al met eurodocsis 3.0-kabelmodems die 160Mbps kunnen verwerken. Maar hoe lang deze snelheden tot de top zullen horen, is vooralsnog de vraag: sommige glasvezelaanbieders voorspellen dat er in Amsterdam over anderhalf tot twee jaar glasaansluitingen voor particulieren beschikbaar komen met snelheden die oplopen tot 1Gbps.

Karstens stelt verder dat adsl2 en opvolger vdsl onvoldoende marges hebben om in de toekomst aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen. Bovendien hebben beide technieken voor het transport van data over een koperdraad als groot nadeeel dat de maximale snelheden in hoog tempo afnemen naarmate een abonnee verder van de wijkcentrale woont.

UPC denkt de hogere snelheden ook aan te kunnen wenden voor digitale maatschappelijke dienstverlening, bijvoorbeeld voor toepassingen als zorg-op-afstand en bij projecten voor de overheid en de gemeenten. Bovendien zal de eurodocsis-technologie die nu bij UPC wordt ingevoerd, ook worden meegenomen naar de andere kabelnetwerken van moederbedrijf Liberty Global, onder meer in Zwitserland en Oostenrijk.

Karsten vertelt verder dat UPC naar verwachting voldoende kabelmodems van Cisco in voorraad heeft om aan de vraag te kunnen voldoen, maar dat de provider bij dreigende tekorten zijn klanten tijdig zal informeren. Hij verwacht in eerste instantie vooral vanuit de groep 'fanatieke internetters' belangstelling voor het snelste abonnement. Daarbij zou het gaan om 5 tot 10 procent van de huidige 660.000 breedbandabonnees. Ook laat de UPC-directeur weten met een speciale aanbieding te komen voor een router van Netgear met 802.11n-wifi en gigabit-ethernetpoorten.

Hoewel de twee Fiber Power Internet-abonnementen in eerste instantie aan bestaande breedbandklanten worden aangeboden, kondigt Kasten alvast aan dat de hogere snelheden ook in toekomstige tripleplay-abonnementen zullen worden opgenomen.

Bron: Tweakers.netOm toch even al het nieuws te posten! Deze er ook bij. Hier ook nog wat foto's van het modem: (Dat word waarschijnlijk een goede switch erbij kopen!)

1221484559

1221484560
Gewijzigd door guus op 16 september 2008, 08:42
 
TCP_IP
Misschien ben ik daarom verhoogd van 6 naar 8 mbit Pfft ik klaag niet...

jeejj voor UPC Grin
 
guus
Ja daarom ben je verhoogd ja omdat een extreme abbonoment nu ook al 60 euro kost en ze dan te veel prijsverschillen hebben.
 
TCP_IP
nu moeten mensen alleen zorgen dat ze niet met een IDE schijfje met minder dan 5400 rpm aankomen, heb je alsnog niks aan die verbinding van 60 Mbit... denk toch wel minimaal S-ATA 2 met 32 MB buffer op 7200 toertjes
 
Hendrik
Ik zie net dat de nieuwe abonnementen erop staan.

Maar goed als muiderberger kan ik het nog niet geleverd krijgen.
De hoop is nu dat het woensdag als we overgaan het wel leverbaar word. Een medewerker had telefonish gemeld dat ze beschikbaar werden.

We wachten af al kan ik dat niet meer. Grin
Gewijzigd door Hendrik op 29 september 2008, 18:58
 
TCP_IP
Begin wat probleempjes met UPC, lag aan het modem ... maar verder over UPC NIKS TE KLAGEN
Altijd constante snelheid (met usenet met behulp van SSL weliswaar)
En laatst nog eens verhoogd van 6 naar 8 mbit Grin

Kunnen sommige providers nog eens een puntje aan zuigen Grin
 
Hendrik
Hmm 2 dagen geleden aan UPC gevraagd of het nog leverbaar word.
Nog geen antwoord gehad dus zal even moeten bellen voor antwoord denk ik. Frown

Ik kan wel UPC extreme nemen maar als fiber power binnenkort leverbaar is moet ik het weer veranderen. Dat zie ik niet zitten omdat je een ander modem nodig hebt.

Als het zeker binnen het jaar niet geleverd gaat worden neem ik de extreme uiteraard. Cool

Nog even wachten.........Grin

edit: Nagevraagd, Amsterdam en Almere hebben nu de keus om op fiber power te gaan. De rest word in de loop van een jaar gerealiseerd.

Wel jammer aangezien we wonen tussen amsterdam en almere. Grin
Maar goed mocht het beschikbaar zijn dan was overstappen geen probleem.

Binnen 10 werkdagen hebben we UPC Extreme! Smile
Gewijzigd door Hendrik op 01 oktober 2008, 20:09
Sinds 7-10-2008 in bezit van UPC Exctreme en wanneer beschikbaar UPC Fiber Power!
 
TCP_IP
Nu nog eens een USEnet provider vinden die zoveel ondersteund Pfft
jammer van Fair Use Policy alleen weer, zou er wel mee kunnen leven Pfft
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'UPC kondigt Fiber Power abbonementen aan met snelheden tot 120 Mbps', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Fiber Power 120 zeer traag laatste week [OPGELOST] Snelheid 4 04 april 2013, 23:34
UPC kondigt nieuwe tarieven 2012 aan Nieuws over UPC 1 19 november 2011, 18:50
Ziggo verhoogt internet snelheden Algemeen 1 26 maart 2011, 10:53
Traag UPC Fiber power 60 mb Algemeen 5 09 januari 2011, 23:46
Power levels ingestort ?? Hardware instellingen 4 25 december 2010, 14:17
Goedemorgen bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 februari 2015, 11:52
Met de fusie met Ziggo verdwijnen er ook een paar leuke kanalen zoals 13TH street, C&I, History. Al gezien?

10 januari 2015, 13:08
@Mariapica Hebben de buren wel nog steeds signaal? En heb je al geprobeerd een TV rechtstreeks aan te sluiten en vervolgens zenders automatisch laten zoeken? Zo kun je uitsluiten of het signaal totaal

09 januari 2015, 14:27
Das lekker alles ligt er uit, en ze komen pas dinsdag langs.

31 december 2014, 23:18
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer

30 december 2014, 12:16
UPC Horizon/Power 120mbit.. 1 euro duurder geworden, en sinds september opeens dubbele uploadsnelheid Yeah