obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
Freeware van de dag: Ccleaner
TCP_IP
Ccleaner

Met Ccleaner kun je met één opdracht alle tijdelijke bestanden van je computer verwijderen. De eerste keer dat je dit doet kan je dat vele honderden MB's aan vrije ruimte opleveren.
Ccleaner gebruiken om de prullenbak op te ruimen

De meeste ruimte wordt verkregen door het legen van de prullenbak en het verwijderen van de cachebestanden van je browser. Op zich heb je Ccleaner niet nodig om deze bestanden op te ruimen, maar met dit programma gaat het wel een stuk sneller en makkelijker.
Ccleaner funkties

En het programma doet meer. Cookies, de browser-geschiedenis, de lijst met recent geopende bestanden, het prikbord, temp-mappen, log-bestanden, geheugendumps, al die onnodige bestanden die anders "eeuwig" op je computer blijven staan worden weggehaald. Als je daar prijs op stelt tenminste, want als je bijvoorbeeld de log-files wilt behouden geef je dat op bij de eigenschappen van het programma zodat deze bestanden voortaan bij iedere schoonmaakactie buiten schot blijven.

Ook het geheimzinnige bestand index.dat kan met Ccleaner worden verwijderd. Waartoe deze bestanden - waarin ondermeer de adressen van alle websites die je bezoekt worden opgeslagen - voor dienen weet niemand. Microsoft geeft daar geen informatie over. De bestanden met privacygevoelige informatie kunnen honderden mb's groot worden en zijn vaak niet in de verkenner te zien, zelfs niet als je de verborgen bestanden laat tonen. Verwijderen van de bestanden levert geen enkel probleem op en maakt je pc schoner en sneller.

Download CCleaner hier
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Freeware van de dag: Ccleaner', te verwijzen!
BBcode:
HTML: