obey-robots.txt
25 Maart 2019, 00:23
Navigatie
Ledenenquête
Analoge televisie via de kabel moet blijven:

Ja
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Ja 83% [68 stemmen]
83% [68 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Nee 17% [14 stemmen]
17% [14 stemmen]

Stemmen: 82
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 apr 2010

Enquête-archief
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
UPC Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Onderwerp bekijken
Nieuws over en van UPC mag u hier posten.
 Onderwerp afdrukken

Aankondiging Cyberaanval Anonymous op Brein, KPN, Tele2, XS4ALL, UPC, Ziggo

Popeye
"Greetings Holland, wij zijn Anonymous. We hebben gezien dat een aantal van jullie providers The Pirate Bay heeft geblokkeerd na het vonnis in de rechtszaak. Wij zijn zeer ontstemd." Zo begint de YouTubevideo waarin een gemaskerde animatiefiguur van hackersgroep Anonymous dreigt Tele2, KPN, Ziggo en UPC aan te vallen. Hieronder zie je de video.

YouTube Video


Echt?

Het is niet duidelijk of de video echt van Anonymous komt, maar de providers nemen de bedreiging serieus. en nemen ze voorzorgsmaatregelen. "Er staan technische mensen stand-by bij ons", zegt de woordvoerder van Ziggo. "We hebben een aantal scenario's geschetst en we zullen onze klanten inlichten als er iets gebeurt."

Tele2 zegt alle zakelijke klanten een mail te hebben gestuurd om hen te informeren over de aanval en de eventuele gevolgen. Meer details wil de woordvoerder niet geven: "we willen hackers niet wijzer maken dan ze al zijn". Hij verwacht dat de hackers veel computers tegelijk naar de websites van de providers en de overheidsinstellingen sturen, in de hoop dat de servers onder de druk bezwijken.

Ook de andere providers zeggen alert te zijn en maatregelen te hebben genomen.
Tweede Kamer doelwit

Op een website die de groep vaak gebruikt staan als doelwit ook de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie neemt de dreiging ook serieus: het heeft sinds dinsdag contact met de bedreigde bedrijven en overheidsinstellingen. De mankracht is verdubbeld, zegt het NCSC.
Blokkade

De spreker in de video zegt dat Anonymous kwaad is over de blokkade van The Pirate Bay door de Nederlandse providers. De providers zijn namelijk door de rechter verplicht om The Pirate Bay te blokkeren. Het hoger beroep in die zaak loopt nog.

Stichting Brein eiste het verbod op The Pirate Bay. Ook zij worden genoemd in de dreigvideo.

Bron: NOS


De beruchte hackersgroep Anonymous dreigt morgen een grote aanval uit te voeren op Nederlandse internetproviders en de overheid.

De doelen zouden onder meer de stichting BREIN, KPN, Ziggo, Tele2, UPC en XS4All zijn. Op een lijst op de site Pastebin, die de hackers vaker gebruiken, staan ook de websites van de Tweede Kamer, de Rijksoverheid en het ministerie van Defensie.

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie houdt sinds afgelopen dinsdag contact met de bedreigde bedrijven en overheidsinstellingen. "We staan klaar voor het geval er inderdaad een cyberaanval komt. We hebben onze mankracht verdubbeld. Zulke dreigingen nemen we altijd serieus", aldus een woordvoerder.
Blokkade Pirate Bay

Reden voor de aanval is de Nederlandse blokkade van downloadsite The Pirate Bay. "Dat stichting BREIN een paar politieke vrienden heeft en een gewoonte om nepbewijs te maken, betekent niet ze de macht zouden moeten hebben om met ons internet te klooien", zegt Anonymous op videowebsite YouTube.

De providers nemen de dreiging zeer serieus. Ze zeggen maatregelen te hebben genomen, maar de woordvoerders willen niet zeggen welke. ,,We willen hackers niet wijzer maken dan ze al zijn, precies", aldus een woordvoerder van Tele2.
Servers bezwijken onder druk

Tele2 verwacht dat de hackers veel computers tegelijk naar zijn website zullen sturen, zodat de servers bezwijken onder de druk. Volgens Ziggo is het nog niet bekend "hoe en langs welke weg ze gaan aanvallen".

De rechtbank in Den Haag had de internetaanbieders opgedragen om The Pirate Bay te blokkeren. De downloadsite werd in 2003 opgericht in Zweden. Via de site kunnen internetters illegaal muziek, films en software uitwisselen. Het is een van de populairste websites in zijn soort. Ziggo noemt het opmerkelijk dat het bedrijf dreigt te worden aangevallen om een vonnis waar het het niet mee eens is.

Bron: RTL Nieuws

Popeye

Alice, CaiWay, Glasvezel, Kabel, KPN, Online, Stipte, T-Mobile, Tele2, Telfort, UPC, VodaFone, XS4ALL, ZeeLandNet, Ziggo. Laatste berichten overzicht alle Gebruikers Forums.
 
Spring naar forum:
 Nieuw onderwerp  Beantwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'Aankondiging Cyberaanval Anonymous op Brein, KPN, Tele2, XS4ALL, UPC, Ziggo', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerpen Forum antwoorden Laatste bericht
Ziggo & UPC fusie terugdraaien/ontbinden! UPC met eigen modem of router 2 10 februari 2017, 15:27
ACM wil overname Ziggo en UPC onderzoeken Nieuws over UPC 2 31 december 2016, 21:16
Overleg met Ziggo 10 maart a.s Algemeen 1 24 februari 2015, 19:42
UPC stopt blokkade Pirate Bay na overleg met Brein Nieuws over UPC 1 20 februari 2014, 08:33
Upc doet overname bod op Ziggo. Naam UPC wordt Ziggo Nieuws over UPC 1 27 januari 2014, 09:54
Goedenacht bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 februari 2015, 11:52
Met de fusie met Ziggo verdwijnen er ook een paar leuke kanalen zoals 13TH street, C&I, History. Al gezien?

10 januari 2015, 13:08
@Mariapica Hebben de buren wel nog steeds signaal? En heb je al geprobeerd een TV rechtstreeks aan te sluiten en vervolgens zenders automatisch laten zoeken? Zo kun je uitsluiten of het signaal totaal

09 januari 2015, 14:27
Das lekker alles ligt er uit, en ze komen pas dinsdag langs.

31 december 2014, 23:18
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer

30 december 2014, 12:16
UPC Horizon/Power 120mbit.. 1 euro duurder geworden, en sinds september opeens dubbele uploadsnelheid Yeah