obey-robots.txt
Onderwerp bekijken
 Onderwerp afdrukken
EPC3212 i.c.m. Time Capsule: internet snelheid ok maar telkens onderbroken
Cloudworker
Onlangs heb ik mijn Thomson TWG870U modem/router ingeruild voor een Cisco EPC3212 modem. De reden hiervoor was dat ik mijn Apple Time Capsule als router wil instellen en de Thomson niet in de bridge mode kan worden gezet.
De EPC3212 is dus aangesloten op de Time Capsule en deze laatste is ingesteld als router (DHCP en NAT) met twee Wifi netwerken. Op zich worden de geadverteerde download snelheden gehaald (24 Mb/s), echter de verbinding wordt met varieerende tussenpozen (van enkele minuten tot meer dan een half uur) onderbroken voor enkele minuten. Hersteld daarna vanzelf weer. Wifi werkt prima, het probleem doet zich ook voor met ethernet kabel direct aangesloten op de Time Capsule. Ik denk dat het aan de verbinding tussen het Cisco modem en de Time Capsule ligt, want als er geen internet verbinding is, zie ik ook de status page van het modem niet via 192.168.100.1. Op het modem blijven overigens alle groene LED's branden. Als ik het modem reset gaat het weer even goed, maar na enige tijd begint de ellende weer.

Nu is de verbinding tussen modem en Time Capsule ingesteld als DHCP. Ik vermoed dat dat er mogelijk iets mee te maken heeft. Maar om een static IP te gebruiken heb ik een IP address en een Router address nodig. Ik word niet zo veel wijzer via 192.168.100.1, daarop staat alleen het MAC address.

Wie kan mij helpen?
 
Spring naar forum:
Nieuw onderwerp Antwoorden
Gebruik BBcode of HTML om naar; 'EPC3212 i.c.m. Time Capsule: internet snelheid ok maar telkens onderbroken', te verwijzen!
BBcode:
HTML:
Vergelijkbare onderwerpen
Onderwerp Forum         Laatste bericht
uitvallen internet Storing : 2 16 mei 2015
Internet storing Storing : 1 27 jun 2014
UPC, internet met 200Mbit/s vanaf april voor iedereen beschikbaar Snelheid : 1 15 feb 2014
Browser en internet verbinding probleem Algemeen : 3 27 jul 2013
UPC geeft gratis internet weg door komst glasvezel Algemeen : 1 24 jul 2013