obey-robots.txt
19 Maart 2019, 04:26
Navigatie
Ledenenquête
Analoge televisie via de kabel moet blijven:

Ja
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Ja 83% [68 stemmen]
83% [68 stemmen]

Nee
Ledenenquête: Analoge televisie via de kabel moet blijven: Nee 17% [14 stemmen]
17% [14 stemmen]

Stemmen: 82
U dient in te loggen om te stemmen.
Gestart: 15 apr 2010

Enquête-archief
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Nog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.
UPC Gebruikers Groep
Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Artikelen Hierarchie
Artikelen Start » UPC Digitale ontvangers » Horizon Mediabox van UPC
Horizon Mediabox van UPC
Alle Diensten in 1 Box
De Horizon vormt het centrale punt in jouw UPC beleving. Of je nu alleen TV of ook Internet en telefonie afneemt, alle singalen zullen via de Horizon worden verwerkt. Is dit nu lastig omdat je bijvoorbeeld nu alles in de meterkast hebt en naast je coax kabel geen anddere kabels naar je huiskamer wilt trekken, dan is het mogelijk om je oude modem(s) te behouden.

6 Tuners
De nieuwe Horizon mediabox beschikt over maarliefst 6 tuners. 4 daarvan zijn beschikbaar voor opnamen. Het tegelijk opnemen van meerdere programma’s of films is dus geen probleem voor deze mediabox. De andere twee tuners zijn gereserveerd voor het beeld waar je naar kijkt en de nieuwe picture-in-picture mogelijkheden van de box. De hardeschijf die in de DVR-functies voorziet is in staat om voor 100 uur aan video op te nemen. Hiervoor is 400GB van de 500GB in de Horizon mediabox beschikbaar. De overige 100GB wordt gebruikt voor tijdelijke opnames.

Geavanceerd Zoeken
Met de nieuwe Horizon box moet het ook makkelijker worden om de elektronische TV-gids (EPG) te doorzoeken. Dit kan op vele trefwoorden zoals programmanaam, acteur, thema etc. De Horizon voorziet ook in TV Tips op basis van persoonlijk gebruik. Denk daarbij aan tips over programma’s die je via uitzending gemist e.d. kunt terugkijken, programma’s die nog verschijnen en natuurlijk programma’s binnen het On Demand aanbod van UPC. Om je privacy te beschermen, moet je hier wel eerst toestemming voor geven. Doe je dit niet, krijg je algemene tips via UPC.

Afstandsbediening
De afstandsbediening die UPC standaard bij een Horizon meegeeft is op zijn zachtst gezegd, beperkt. Hij bevat nog minder knoppen dan de afstandsbediening die bij de huidige DVR van UPC zit. De vorm is wel hetzelfde gebleven. De reden dat de afstandsbediening verder is uitgekleed is omdat steeds meer functies via menu’s worden gebruikt. Daarnaast is het mogelijk om de Horizon via tablets en smartphones te bedienen. Op dit moment zijn er enkel iOS apps. Android is in maak en wordt in 2013 verwacht. Dan komt UPC ook met een afstandsbediening met een qwerty toetsenbord eronder, zoals afgebeeld.

Media Gateway
De Horizon box is meer dan ooit een media gateway voor in huis. Zo stelt de box je in staat op tot 80 zenders naar tablets of smartphones in jouw WiFi netwerk te sturen. Daarbij in gedachten houdend dat dit wel inteert op het aantal beschikbare tuners voor je opnamen. Ook UPC On Demand zal beschikbaar zijn op je tablet of smartphone. UPC stelt hiervoor speciale apps beschikbaar. Wil je TV kijken via jouw laptop of PC? Dat kan ook. Surf met de browser naar het speciale adres horizon.tv en alles lijkt goed te komen. Ook alle opnamen op je DVR zijn op deze manier beschikbaar. Andersom is het mogelijk voor de Horizon om via DLNA bestanden van je tablet, smartphone, computer of NAS af te spelen. De Horizon kan onder anderen MKV, AAC, MP3 en andere bestandsformaten afspelen. UPC kan dit in de loop van de tijd updaten met nieuwe bestandsformaten (codecs).

Apps
Met de Horizon hoopt UPC iedereen ook een SMART TV platform aan te bieden. UPC heeft de box standaard al van apps als die van YouTube en Facebook gezien. Met name de Facebook integratie is interessant omdat je zo met vrienden contact kunt houden terwijl je op pad bent. UPC plaatst standaard de apps op je Horizon. In de toekomst kun je zelf selecteren. Omdat UPC geen standaard systeem gebruikt voor de apps, moeten aanbieders alles op maat aanbieden. Verwacht voor nu dus geen groot aanbod.

Samenwerkingen
De Horizon werd niet alleen ontwikkeld door UPC moederbedrijf Liberty Global, maar ook door Samsung (MultiMedia Gateway), Intel (Atom CE Media Processor), NDS (Middleware en interface), Nagravision (DRM) en Metrological (Apps).
Wil je meer weten over de Horizon, check dan de speciale Horizon website van UPC, die vanaf deze ochtend online staat.

Beschikbaarheid
De Horizon is vanaf nu bij UPC te bestellen. UPC heeft een speciale introductieaanbieding waarbij je het Horizon Alles-in-1 TV pakket kunt bestellen. Je krijgt dan 50 SD zenders en 10 HD zenders met 60MB internet (UP), telefonie, analoge kabel-TV en radio voor 39,50 per maand. Een upgrade naar 120MB kost je 8 euro meer. Daarnaast krijg je 6 maanden gratis Film1 en het uitgebreidere TV pakket met 110 zenders. De actie loopt tot 27 september. Daarna volgen andere abonnementen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.of registreer om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Goedenacht bezoeker
Inloggen / Registreren
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Als geregistreerd lid kunt u reageren en alle extra functies gebruiken.

Wachtwoord vergeten?
Verzoek nieuw wachtwoord.
Laatst geziene leden
Shoutbox
U moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.

14 februari 2015, 11:52
Met de fusie met Ziggo verdwijnen er ook een paar leuke kanalen zoals 13TH street, C&I, History. Al gezien?

10 januari 2015, 13:08
@Mariapica Hebben de buren wel nog steeds signaal? En heb je al geprobeerd een TV rechtstreeks aan te sluiten en vervolgens zenders automatisch laten zoeken? Zo kun je uitsluiten of het signaal totaal

09 januari 2015, 14:27
Das lekker alles ligt er uit, en ze komen pas dinsdag langs.

31 december 2014, 23:18
Een geweldig 2015 toegewenst! Tip voor een goed voornemen: in 2015 ons vaker te bezoeken en te helpen waar het kan! Cheer

30 december 2014, 12:16
UPC Horizon/Power 120mbit.. 1 euro duurder geworden, en sinds september opeens dubbele uploadsnelheid Yeah